onsdag 18 december 2013

Låt kaffet blomma!

Hej på er!

Tänkte bara göra ett kort inlägg idag och ge ett tips på hur man kan få ut mer smak ur sitt kaffe.
Detta går att göra i alla sorters bryggare, maskiner och med alla sorters kaffe.
Första steget är efter att kaffebönorna är malda så måttar du upp kaffepulvret (gärna nån liten extra skvätt). Ha gärna filtret, med behållaren omkring, över vasken men det är inget måste. Nästa steg är att hälla kokande vatten på kaffet för att luckra upp fibrerna i pulvret. Häll endast en gång och gärna i mitten med små små cirklar så att allt kaffet täcks. Nu kan du ser fenomenet som vi kallar för blomning!
Kaffepulvret liksom "bullar upp sig" för att sedan sjunka ner igen.


Du kan välja att låta detta "blomvatten" rinna ner i behållaren eller hälla ut det. Det är en smaksak.
När du låter kaffet öppna sina fibrer, tack vare det varma vattnet, så får du mer smak på en gång!
Litet knep men stor skillnad :-)
Blommiga hälsningar,
Alexandra & Erica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar