måndag 25 augusti 2014

Grönt te motverkar!

Hej på er!
Här kommer ett hälsotips till er alla där ute!

Som ni kanske sett någon gång, uppstår det ibland i huden ett slags nätverk av ytliga, tunna blodådror. De är mindre utputande än åderbråck och har en röd/blå/lila färg. Dessa små nät kallas just för ådernät.
Alla kan få det, unga som gamla och de kan uppkomma på hela kroppen. Men främst på benen och ibland i ansiktet. Personligen är jag mycket fascinerad av dessa, de är faktiskt riktigt vackra! Tyvärr är det inte så många som håller med mig. En del klagar på att det är "ålderstecken" och att de börjar bli till åren. Andra säger att de ser ut som blåmärken. Och vissa tror sig veta att de endast "uppkommer p.g.a. stort alkoholintag". Men det är icke hela sanningen!Ådernät kan dyka upp av många, olika anledningar.
Grundorsaken till ådernät är att kärlväggarna bli försvagade. Rökning, exponering av solljus, graviditet och faktiskt stress, är några faktorer till att våra blodkärl inte håller som de ska. (Alltså inte bara av ålder eller alkohol!)
När kärlen blir försvagade tenderar de att sticka iväg, de flyttar lite på sig liksom. Och efter ett tag så vips! Är de ute vid vår synligaste hud. Det är då vi ser dem.
De är kanske inte alltid välkomna, men de är alltid något naturligt, tänk på det.


Men för de som vill motverka dessa små spindelnät på kroppen, kommer nu här tipset:

Drick grönt te!


Japp, så enkelt kan det vara ;-)
En ny studie visar att en kost som innehåller grönt te, och andra bra källor till antioxidanter motverkar ådernät upp till 50 %. Och på detta sättet hålls även blodkärlen mjuka och smidiga! Visst är det fantastiskt?


Studien använde sig även av extrakt från vindruvor, blåbär och vinbär som är ypperligt bra källor till antioxidanter! Håll blodådrorna i schack med dessa naturliga godsaker ;-)

Nätverkande hälsningar,
Erica

2 kommentarer:

  1. Bra å veta!! Intressant! ;) //Busebus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, det är nyttigt på massa olika sätt att dricka grönt te :D

      Radera