måndag 9 februari 2015

Fusket om semlorna!

Mandelmassa eller bakmassa? Vem tänker på skillnaden? Vad är skillnaden?

En läsvärd artikel om hur det fuskas. Hur vi konsumenter luras till att tro att vi köper en sak men i själva verket är det någonting helt annat vi fått med oss i påsen. Riktigt obehagligt att så insikt och insyn i hur det även fuskas inom vissa områden av konditori- och bakningsbranschen!

Det kokar ner till mandelmassa (gjort på mandlar och socker) eller bakpasta (malda persikokärnor och aromämnen). Vilken vill du helst ha?

http://www.alltomstockholm.se/restaurangbar/article4119852.aos

Bästa tipset är alltså som vanligt: kolla priset.
Du får det du betalar för.
Betalar du nästan ingenting, så får du nästan ingenting.

Hoppas ni hittar goda och äkta semlor där ute i landet istället. Det finns så många goda och häftiga varianter där ute som är gjorda på ekologiskt vis och på alla möjliga bra andra vis.
Vi själva gör chokladsemlor på beställning i Herrgårdscaféet i Viskafors. Klicka här för att mejla er beställning. Avhämtning måndagar-fredagar kl 9-18 eller lördagar kl 10-14.
Passa på att prova den chokladiga semmelbullen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar