torsdag 20 november 2014

Fair for Life!

Hej på er!

Idag tänkte jag skriva lite om det som många undrar över. Nämligen jobbar Zebeda Chocolate AB med fairtrade? Det är en fråga som konstant kommer upp! Mitt svar är alltid kluvet men bestämt.
Nej vi har inte fairtrade-stämpel. Ja vi jobbar med fairtrade-produkter.

Hur går det ihop sig då?
För att göra det enkelt, så arbetar vi med enbart produkter från områden där man odlar ekologiskt, och till och med biodynamiskt ibland.
Vi arbetar endast med produkter från producenter som kör med schyssta villkor för alla sina arbetare. Alltså inga (kidnappade) barnarbetare, utan det är vuxna män och kvinnor som får lön för sitt hårda arbete.

Detta är en märkning som ni ska lägga märke till i framtiden ;-)
Seriöst, bra märkning:
Och här kommer en lite mer förklarande märkning.
"Fair for Life Certification covers fair working conditions and social responsibility as well as fair trade relationship including fair prices and a fair trade development premium."

Ni hittar detta märke på vår choklad från Madécasse Choklad. Det är genom att vi arbetar med denna chokladen, som har den här märkningen, som ni lär er att det finns fler aktörer där ute nuförtiden som vill förbättra för de som tillverkar chokladen. Det finns fler som vill hjälpa oss att hjälpa andra!

Ni kan läsa mer om detta på deras webbsida genom att klicka här.
Vi på Zebeda Chocolate gillar när det är bra! Och fair for life är riktigt bra :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar