torsdag 6 mars 2014

Choklad och diabetes -2

Det är inte alla som tror på när jag säger att choklad är nyttigt, och än färre som vågar tro mig när jag pratar om hur pass bra kakao påverkar våra kroppar mot cancer, hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes.

Ytterligare forskningar i ämnet har spridits i tidningen Allt om mat vars hälsoartiklar vi alltid lusläser :-P
I februari släppte de en artikel som gjordes på 2000 friska kvinnor som fick konsumera rött vin och choklad. De som konsumerade mest visade sig ha mycket bättre resistans mot insulin och dess höjningar.

Vad är det som är så bra då? Alkohol i sig är inte särskilt bra för kroppen och tänk på måttligheten av alkoholintag om du själv vill förbättra din hälsa.
Men i rött vin just finns det en riklig massa bra saker, och det som mättes i denna studien var just antocyaniner samt flavoner.
Den underbara nyheten för oss som inte vill dricka alkohol och/eller rött vin är:
dessa ämnen finns i choklad också! Jippi!!!


Läs mer i den svenska artikeln i Allt om mat här.

http://www.zebeda.se/pacari-choklad/pacari-rachoklad-c-150-1.aspx


Vitaminrika hälsningar,
Erica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar