Är det någon mer än jag som bakar godsaker så här i juldagarna?
När jag står i köket är det rena rama cirkusen, det jongleras med chokladbitar och det flyger knäckformar all världens väg för det mesta ;-)
Tack och lov så är det väldigt enkelt att baka sina egna choklatryfflar.
Jag gör så här:
Finhacka chokladen
Smält chokladen på svag värme,
här använde jag chokladpellet som smälter lite lättare
- plus att Cru Virunga ger en mycket bra bassmak till tryfflar!
här använde jag chokladpellet som smälter lite lättare
- plus att Cru Virunga ger en mycket bra bassmak till tryfflar!
Häll i grädde och vänd försiktigt runt smeten i grytan.
När smeten blivit upphettad & jämn i konsistensen häller jag den i en form och låter stå över natten.
Under tiden förbereder jag garnering som i år blev krossade speculoos-kakor.
Belgiska pepparkakor :-)
Belgiska pepparkakor :-)
Sist rullar jag snabbt bollar av tryffelsmeten som nu är ganska hård
men som fort smälter i handen.
men som fort smälter i handen.
Voilá!
Förtryffliga hälsningar,
Erica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar